Ingrediencie:
Piškótový plát:
- 5 kusov žĺtkov
- 100 g cukru
- 150 g masla
- 1/2 prášku do pečiva
- 150 g hladkej múky
- 2 lyžice mlieka
- 2 bielka
- citrónová kôra z pol citróna
- 2 polievkové lyžice kakaového prášku
Kokosový plát:
- 3 vaječné bielka
- 50 g cukru
- 100 g kokosovej múčky
- 2 lyžice hladkej múky
- 1/2 prášku do pečiva
Jablková náplň:
- 5 očistených a nastrúhaných jabĺk
- 2 lyžice cukru
- mletú škoricu podľa potreby
Postup:
- Z 2 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme 50 g cukru a šľaháme, kým sa cukor neroztopí a odstavíme.
Maslo izbovej teploty vyšľaháme s 50 g cukru a žĺtkami a mliekom do krémovej hmoty.
Múku s kypriacim práškom zmiešame a na vmiešame do žĺtkov, nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh z bielok.. Zmes rozdelíme na 2 rovnaké časti, do jednej pridáme kakao a do druhej citrónovú kôru, jemne premiešame.
Kakaové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a zarovnáme.
2. Na biely kokosový plát vyšľaháme z bielkov tuhý sneh, pridáme cukor a šľaháme na tuhý sneh. Múku, kokos a prášok do pečiva zmiešame a lyžicou pomaly vmiešame do bielkov. Opatrne rovnomerne navrstvíme na tmavé cesto.
3. Jablka očistíme, nastrúhame a vytlačíme z nich šťavu, pridáme cukor a podľa potreby mletú škoricu. Premiešame. Rovnomerne navrstvíme na kokosovú zmes.
4. Na vrch rovnomerne rozotrieme svetlé piškótové cesto.
5. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 30 minút. Urobíme si test ihlou. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Leave a Reply