Babičkin 4-vrstvový jablkový koláč! Taký výborný, že mu neodolá nikto…

Ingrediencie:

Piškótový plát:

  • 5 kusov  žĺtkov
  • 100 g cukru
  • 150 g masla
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 150 g hladkej múky
  • 2 lyžice mlieka
  • 2 bielka
  • citrónová kôra z pol citróna
  • 2 polievkové lyžice kakaového prášku

Kokosový plát:

  • 3 vaječné bielka
  • 50 g cukru
  • 100 g kokosovej múčky
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1/2 prášku do pečiva

Jablková náplň:

  • 5  očistených a nastrúhaných jabĺk
  • 2 lyžice cukru
  • mletú škoricu podľa potreby

Postup:

Z 2 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme 50 g cukru a šľaháme, kým sa cukor neroztopí a odstavíme.

Maslo izbovej teploty vyšľaháme s 50 g cukru a žĺtkami a mliekom do krémovej hmoty.

Múku s kypriacim práškom zmiešame a na  vmiešame do žĺtkov, nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh z bielok.. Zmes rozdelíme na 2 rovnaké časti, do jednej pridáme  kakao a do druhej citrónovú kôru, jemne premiešame.

Kakaové cesto  vylejeme na plech  vystlaný papierom na pečenie a zarovnáme.

2. Na biely kokosový plát  vyšľaháme z bielkov tuhý sneh, pridáme cukor a šľaháme na tuhý sneh.  Múku, kokos a prášok do pečiva zmiešame a lyžicou pomaly vmiešame do bielkov. Opatrne rovnomerne navrstvíme na  tmavé cesto.

3. Jablka očistíme, nastrúhame a vytlačíme z nich šťavu, pridáme cukor a podľa potreby mletú škoricu. Premiešame. Rovnomerne navrstvíme na kokosovú zmes.

4.  Na vrch rovnomerne rozotrieme svetlé piškótové cesto.

5. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 30 minút. Urobíme si test ihlou. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*