Babičkin koláč z 80-tych rokov! Overený recept, ktorý si obľúbi každý…

Tento koláč si zamilujete!

Ingrediencie:

Cesto

  • 300 g  hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 150 g cukru
  • 2 polievkové lyžice kakaového prášku
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g masla
  • 100 ml kyslej smotany alebo šľahačkovej smotany

Maslo rozdrobíme s maslom, pridáme cukor, prášok do pečiva, kakao, vanilkový cukor a kyslú smotanu. Vypracujeme hladké cesto. Cesto rozdelíme na dve polovice. Vyvaľkáme dva pláty veľkosti plechu.

Kokosový piškót

  • 6 bielkov
  • 150 g cukru
  • 150 g kokosu
  • približne 150-200 g  sterilizovaných višní

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, pridáme kokos a jemne premiešame.

Na spodok plechu naolejovaného plechu položíme jeden kakaový plát, navrstvíme kokosovú náplň, zarovnáme. Na vrch rovnomerne rozložíme vykôstkované višne, jemne zatlačíme do kokosového cesta. Na vrch položíme druhý kakaový plát, popicháme vidličkou a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25-30 minút. Urobíme si test ihlou. Necháme vychladnúť.

Krém

  • 6 žĺtkov
  • 4-5 polievkových lyžíc cukru
  • 500 ml mlieka
  • 1 puding s vanilkovou príchuťou alebo 4 polievkové lyžice kukuričného škrobu
  • 175 g masla
  • trošku nastrúhanej čokolády

Ešte potrebujeme:

  • višňový džem
  • trochu mlieka na poliatie korpusu

100 ml mlieka vymiešame so žĺtkami a pudingovým práškom. Zvyšok mlieka privedieme do varu privedieme cukor. Pridáme vymiešaný pudingový  prášok a uvaríme hustý krém. Do teplého krému primiešame maslo, miešame, kým sa maslo rozpustí a spojí s krémom. Necháme vychladnúť.

Vychladnutý korpus polejeme trochou mlieka, natrieme višňovým džemom,  rovnomerne navrstvíme krém. Zarovnáme. Vrch posypeme strúhanou čokoládou. Odložíme na 1-2 hodiny do chladničky.

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*