Babičkin makový zázrak! Krehké cesto s vláčnou makovou plnkou…

Suroviny:

Cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 30 g masla
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 100 g práškového cukru
  • 3 žĺtka
  • trochu mlieka

Všetky ingrediencie zmiešame na hladké cesto. Rozdelíme ho na dve časti. Jednu časť rozvaľkáme a položíme na spodok vymasteného plechu, natrieme ho džemom.

Plnka:

  • 200g  masla
  • 200g  práškového cukru
  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g mletého maku
  • 1 balíček prášok do pečiva
  • strúhaná kôra z jedného citróna
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • trochu mlieka
  • džem podľa chuti.
  • 3 bielka

Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Maslo vymiešame s cukrom do peny, pridáme muku zmiešanú s makom a pridáme mlieko. /Mlieka pridáme toľko, aby sme dosiahli hustotu ako má piškótové cesto./potom pridáme prášok do pečiva, citrónovú kôru, vanilkový cukor a na koniec tuhý sneh z bielok.

Na pripravené cesto natreté džemom vylejeme makovú plnku, zarovnáme a na vrch položíme druhý plát cesta, ktoré natrieme rozšľahanými vajcami. Vrch popicháme vidličkou a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25 minút. Urobíme si test ihlou.  Hotový koláč môžeme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*