Suroviny:
Cesto:
- 250 g hladkej múky
- 30 g masla
- 1 balíček prášku do pečiva
- 100 g práškového cukru
- 3 žĺtka
- trochu mlieka
Všetky ingrediencie zmiešame na hladké cesto. Rozdelíme ho na dve časti. Jednu časť rozvaľkáme a položíme na spodok vymasteného plechu, natrieme ho džemom.
Plnka:
- 200g masla
- 200g práškového cukru
- 200 g polohrubej múky
- 200 g mletého maku
- 1 balíček prášok do pečiva
- strúhaná kôra z jedného citróna
- 1 balíček vanilkového cukru
- trochu mlieka
- džem podľa chuti.
- 3 bielka
Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Maslo vymiešame s cukrom do peny, pridáme muku zmiešanú s makom a pridáme mlieko. /Mlieka pridáme toľko, aby sme dosiahli hustotu ako má piškótové cesto./potom pridáme prášok do pečiva, citrónovú kôru, vanilkový cukor a na koniec tuhý sneh z bielok.
Na pripravené cesto natreté džemom vylejeme makovú plnku, zarovnáme a na vrch položíme druhý plát cesta, ktoré natrieme rozšľahanými vajcami. Vrch popicháme vidličkou a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25 minút. Urobíme si test ihlou. Hotový koláč môžeme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Leave a Reply