BABIČKIN RECEPT: Gaštanové krémové rezy! Pečieme ich na každú príležitosť ale aj všedný deň…

Dnes si ukážeme skvelý receptík na veľmi chutný a krémový dezert – gaštanový krémeš! Veríme, že si na ňom pochutnáte aj s celou rodinou.

Suroviny:

Cesto

6 PL hladkej múky
2 lyžičky kakaa
1 lyžička prášku do pečiva
6 vajec
6 PL cukru
1 dl slnečnicového oleja

Krém:

1 vreckový vanilkový puding
200g cukru
3 dl mlieka
200g masla
500g gaštanovej pasty
20 ml rumovej arómy

Budeme ešte potrebovať:

5 dl smotany na šľahanie 33%
1 lyžička čokoládových vločiek

Postup:

Zmiešajte múku, kakaový prášok a prášok do pečiva. Vyšľahame celé vajcia s cukrom do peny. Postupne primiešame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Dáme upiecť na plech vystlaný papierom napečenie pri 180°C asi 20-30 minút. Necháme vychladnúť.
Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.

Vymiešame maslo do peny a postupne pridáme gaštanovú pastu, vymiešame. Postupne pridáme vychladnutý puding a rumovú arómu.

Krém dáme na upečený plát. Necháme stuhnúť. Smotanu vyšľaháme na tuhý sneh, navrstvíme ho na gaštanovú penu a posypeme ju čokoládovými vločkami.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*