Tento recept určite stojí za vyskúšanie! Chutný krémový dezert, ktorým očaríte každú návštevu…
Potrebujeme:
Na cesto:
8 bielok
8 PL cukru
8 PL polohrubá múka
1 balíček prášok do pečiva
štipka soli
Na krém:
8 žĺtok
5 PL polohrubá múka
4 PL cukor
6 dl mlieka
1 balíček vanilkový cukor
200g masla
100g práškového cukru
Smotana na šľahanie 33%
1 smetafix
kakao na posypanie
Na ozdobenie:
kakao alebo strúhaná čokoláda
Postup:
1.Múku zmiešame s práškom do pečiva. Bielka vyšľaháme so štipkou soli a cukrom na tuhý sneh, pridáme múku s práškom do pečiva a jemne premiešame.
2. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote 180°C asi 15-20 minút. Do ružova. Necháme vychladnúť.
3.V mlieku rozmiešame žĺtka, cukor, múku a vanilkový cukor, premiešame do hladka a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo a 100g práškového cukru vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým krémom, dobre premiešame.
4.Šľahačku vymiešame so smeta fix na tuhú šľahačku.
5.Vychladnutý plát natrieme žĺtkovým krémom a zahladíme, na vrch dáme tuhú šľahačku, zarovnáme, ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Dobrú chuť.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s Vašimi priateľmi.
Leave a Reply