Dnes si ukážeme výborný recept na babičkine plnené buchtičky, ktoré sa hodia na každú príležitosť ale aj všedné dni.
Suroviny:
-
-
- 1/2 kocky droždia
- 1dl mlieko
- 1lyžica cukru
- 700g hladká múka
- 200g margarín
- soľ
- 2 vajcia
- 3dl kyslá smotana
- 150g varená údená šunka
- 200g syr
- 1 vaječný žĺtok
- podľa chuti kukurica
-
Postup:
Z trochy mlieka, droždia a trochu cukru urobíme kvások. Múku rozmiešame s margarínom, pridáme kvások, soľ, vajcia a 3/4 kyslej smotany. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho asi 1 hodinu kysnúť.
Cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu vyvaľkáme a natrieme 2-3 lyžicami kyslej smotany. Na smotanu rozložíme nakrájanú šunku, posypeme strúhaným syrom a na vrch položíme druhé rozvaľkané cesto. Nakrájame na malé pagáčiky, ktoré natrieme kyslou smotanou rozmiešanou so žĺtkami a posypeme strúhaným syrom. Pečieme v predhriatej rúre pri 180°C asi 20-0 minút.
Leave a Reply