Babkine krémové ORECHOVÉ REZY! Neodolateľne dobré…

Ingrediencie:

  • 6 bielkov
  • 20 dkg cukru
  • 35 dkg mletých vlašských orechov
  • 3 polievkové lyžice polohrubej  múky
  • 1 vrecko prášku do pečiva

Na krém:

  • 6 žĺtkov
  • 200 g cukru
  • 2 čajové lyžičky kávy
  • 250 g masla
  • nasekané vlašské orechy (navrch)

Príprava:

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Potom šľaháme nad parou a pridávame cukor. Šľaháme ďalej, kým nevychladne.
Múku, prášok do pečiva a vlašské orechy zmiešame a pridáme do snehu. Upečieme dva pláty cesta. Pečieme pri 160°C  asi 15 minút.

Pripravíme si krém: žĺtky vyšľaháme s cukrom, miešame nad parou do zhustnutia a pridávame Nescafe. Maslo vymiešame a pridáme vychladnutý krém.

Na spodok dáme jeden vychladnutý plát potrieme  polovicou krému, položíme druhý plát potrieme druhou polovicou krému, zarovnáme. Vrch posypeme  nasekanými orechmi. Necháme cez noc  stuhnúť  v chladničke. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*