Ingrediencie:
Na cesto:
- 80 dkg polohrubej múky
- 50 g droždia
- 1 polievková lyžica cukru
- 5 dl mlieka
- 1 lyžička soli
- 2 dl oleja na varenie
(vajcia nepotrebujete!!)
Na plnenie:
- šunka nakrájaná na kocky (30 dkg)
- 2 červené cibule
- 2 konzervy kukurice,
- strúhaný syr (25-30 dkg)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 väčšia kyslá smotana
- slanina nakrájaná na kocky
Na vrch:
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
- 1 žĺtok,
- sezamové semienka (môžete použiť aj ľanové a iné)
Postup:
Droždie zmiešame s 1 dl vlažného mlieka (pridáme trochu cukru),necháme stáť asi 10-15 minút.
V miske zmiešame všetky prísady na cesto, pridáme kvások a zvyšné vlažné mlieko, vymiesime do hladka. Prikryjeme kuchynskou utierkou a na teplom mieste necháme kysnúť do zdvojnásobenia objemu. (asi 40 minút až 1 hodina)
Cesto prekrojíme na polovicu a natenko rozvaľkáme,
Cesto prekrojíme na polovicu a natenko rozvaľkáme,
Pretlačený cesnak zmiešame s kyslou smotanou a touto zmesou potrieme cesto, poukladáme naň šunku, slaninu, cibuľu, kukuricu, syr
a zvinieme. Vrch potrieme zmesou kyslej smotany a žĺtka, nakrájame ostrým nožom na trojuholníky. Takto postupujeme aj s druhou polovicou cesta. Môžeme najskôr nakrájať a potom natrieť zmesou kyslej smotany a žĺtka.
Vrch posypeme sezamom a pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15-20 minút. Dobrú chuť!
a zvinieme. Vrch potrieme zmesou kyslej smotany a žĺtka, nakrájame ostrým nožom na trojuholníky. Takto postupujeme aj s druhou polovicou cesta. Môžeme najskôr nakrájať a potom natrieť zmesou kyslej smotany a žĺtka.
Vrch posypeme sezamom a pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15-20 minút. Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply