BEZ PEČENIA: Piškótová torta Malakoff! Potešíte ňou každého oslávenca…

Suroviny:

  • 500 – 600 g  detské piškóty

Krém:

  • 1,2 litra mlieka
  • 4 balíčky pudingový prášok s vanilkovou príchuťou
  • 150 g  cukru
  • 4 dl smotany na šľahanie

Na ozdobenie:

  • Asi 2-3 dl smotany na šľahanie
  • ovocie

Na namáčanie:

  • Asi 3 dl uvarenej kávy
  • rum (môže byť vynechaný)

Postup:

Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.

4 dl smotany vyšľaháme do tuha. Zmiešame s vychladnutým pudingom.

3 dl uvarenej kávy zmiešame s rumom.

Na spodok tortovej formy uložíme detské piškóty namočené do kávy, dávajte pozor, aby sa piškóty nerozmočili. na piškóty navrstvíte 1/3 krému, potom uložte opäť detské piškóty a opäť 1/3 krému, znova uložíme detské piškóty a nakoniec krém.

2-3 dl smotany vyšľaháme na tuhú šľahačku.

Koláč vložte do chladničky na noc, na druhý deň vyberieme z tortovej formy a ozdobíme šľahačkou a ovocím. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*