Biela bajadéra len za 20 minút! Skvelý a zároveň veľmi jednoduchý recept…

Pre všetkých milovníkov bajadéry dnes prinášame špeciálnu verziu tohto obľúbeného dezertu.

Bielu bajadéru  urobíme  len za 20 minút, bez pečenia, chutí perfektne a rozplýva sa v ústach. Toto je skvelý a zároveň veľmi jednoduchý recept.

INGREDIENCIE:

  • 200 ml vody
  • 300 g cukru
  • 250 g masla alebo margarínu
  • 300 g mletých  maslových sušienok
  • 100 g kokosu

Glazúra:

  • 200 g bielej čokolády
  • 6 lyžíc oleja

Postup:

Do trochu širšej misky na sporáku nalejeme 200 mililitrov vody … a pridáme 300 gramov cukru. Za stáleho miešania zahrievame, aby sa cukor rozpustil. Keď sa cukor roztopí, pridajte 250 gramov masla alebo margarínu nakrájaného na kúsky. Opäť všetko povaríme za stáleho miešania, aby sa maslo alebo margarín roztopili. Potom panvicu odstavíme z ohňa … a pridáme 300 gramov mletých maslových sušienok … a 100 gramov kokosu. Zmes  dobre premiešame,  potom zmes dáme  späť na oheň.

Varte za stáleho miešania 3 minúty do zhustnutia.

Formu vystelieme papierom na pečenie. … Do formy rozotrieme zmes a rovnomerne ju rozotrieme. Odložíme na pol hodiny do chladničky.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu a pridáme olej, vymiešame do leskla. Glazúru rozotrieme na bajadéru, zarovnáme a odložíme do chladničky stuhnúť.  Na druhý deň bajadéru nakrájame na tyčinky. Dobrú chuť.

Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*