BINGO KOCKA! Neuveriteľne dobrý dezert…

Neuveriteľne dobrý dezert.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 4 celé vajcia
  • 4 lyžice cukru
  • 4 polievkové lyžice oleja
  • 4 polievkové lyžice polohrubej múky
  • 1 lyžica kakaa
  • 5 g prášku do pečiva

Náplň:

  • 750 ml mlieka
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 2 vrecká vanilkového pudingu
  • 80 g tmavej čokolády
  • 150 g cukru
  • 250 g masla
  • 80 g mletých sušienok
  • Jaffský sušienka
  • Petit sušienka
  • 300-400 ml pomarančovej šťavy

Poleva:

  • 100 g čokolády
  • 3 polievkové lyžice oleja

Postup:

Cesto:

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, po jednom primiešame žĺtka, primiešame olej. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Premiešame.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút. Necháme vychladnúť.

Krém:

Vanilkový pudingový prášok zmiešame s múkou a rozmiešame do hladka  s trochou studeného mlieka, zvyšok mlieka dáme variť, keď začne vrieť, pridáme rozmiešaný pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Do vychladnutého pudingu primiešame zmäknuté maslo, dobre vyšľaháme. Krém rozdelíme na tri rovnaké časti.

Do prvej časti primiešame 80 g mletých sušienok. Do druhej časti primiešame 80 g rozpustenej čokolády. Poslednú časť necháme čistú.

Z upečeného vychladnutého plátu odstránime papier na pečenie. Polejeme 200 ml pomarančového džúsu. Natrieme krémom s pomletými sušienkami a zarovnáme. Na krém uložíme Jaffa keksy, Ktoré sme namočili do pomarančového džúsu. ( čokoládou na spodok. )

Na Jaffa keksy natrieme čokoládový krém, zarovnáme. Na čokoládový krém uložíme Petit keksy, ktoré sme namočili do pomarančového džúsu.

Teraz natrieme čistý vanilkový krém. Zarovnáme.

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s 3 lyžicami oleja do leskla.

Koláč polejeme čokoládovou polevou. Odložíme na noc do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*