Neuveriteľne dobrý dezert.
Ingrediencie:
Cesto:
- 4 celé vajcia
- 4 lyžice cukru
- 4 polievkové lyžice oleja
- 4 polievkové lyžice polohrubej múky
- 1 lyžica kakaa
- 5 g prášku do pečiva
Náplň:
- 750 ml mlieka
- 1 lyžica hladkej múky
- 2 vrecká vanilkového pudingu
- 80 g tmavej čokolády
- 150 g cukru
- 250 g masla
- 80 g mletých sušienok
- Jaffský sušienka
- Petit sušienka
- 300-400 ml pomarančovej šťavy
Poleva:
- 100 g čokolády
- 3 polievkové lyžice oleja
Postup:
Cesto:
Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, po jednom primiešame žĺtka, primiešame olej. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Premiešame.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút. Necháme vychladnúť.
Krém:
Vanilkový pudingový prášok zmiešame s múkou a rozmiešame do hladka s trochou studeného mlieka, zvyšok mlieka dáme variť, keď začne vrieť, pridáme rozmiešaný pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Do vychladnutého pudingu primiešame zmäknuté maslo, dobre vyšľaháme. Krém rozdelíme na tri rovnaké časti.
Do prvej časti primiešame 80 g mletých sušienok. Do druhej časti primiešame 80 g rozpustenej čokolády. Poslednú časť necháme čistú.
Z upečeného vychladnutého plátu odstránime papier na pečenie. Polejeme 200 ml pomarančového džúsu. Natrieme krémom s pomletými sušienkami a zarovnáme. Na krém uložíme Jaffa keksy, Ktoré sme namočili do pomarančového džúsu. ( čokoládou na spodok. )
Na Jaffa keksy natrieme čokoládový krém, zarovnáme. Na čokoládový krém uložíme Petit keksy, ktoré sme namočili do pomarančového džúsu.
Teraz natrieme čistý vanilkový krém. Zarovnáme.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s 3 lyžicami oleja do leskla.
Koláč polejeme čokoládovou polevou. Odložíme na noc do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply