
Je to také chutné, že ho môžem jesť každý deň! Recept na bravčovú krkovičku so zeleninou!
Ingrediencie:
Na mäso:
- 4 plátky bravčovej krkovičky
- 3/4 lyžičky soli
- 1 lyžička sladkej červenej papriky
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
Na omáčku:
- 1 veľká žltá paprika
- 1 cibuľa
- 3-4 malé nakladané uhorky
- 170 g húb
- 3 polievkové lyžice kečupu
- 1,5 lyžice horčice
- 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- štipka cukru
- 250 ml vody
Postup:
Plátky bravčovej krkovičky ochuťte soľou, sladkou červenou paprikou a čiernym korením. Na panvici rozohrejte olivový olej a mäso smažte z každej strany 6-7 minút, kým nezíska peknú zlatistú farbu.
Vo výpeku osmažte na kocky nakrájanú cibuľu a žltú papriku, kým nezmäknú. Pridajte na plátky nakrájané huby a smažte ďalších pár minút. Do panvice pridajte nakrájané nakladané uhorky, kečup, horčicu, paradajkový pretlak a pretlačený cesnak. Dochuťte soľou, čiernym korením a štipkou cukru. Zalejte vodou a všetko dobre premiešajte. Nechajte zmes jemne variť 5-7 minút.
Predhrejte rúru na 200 °C. Krkovičku položte do pekáča, zalejte pripravenou omáčkou a prikryte hliníkovou fóliou.
Pečte 50 minút, potom fóliu odstráňte a pečte ďalších 30 minút, aby mäso získalo krásnu kôrku.
Vyberte mäso z rúry, nechajte chvíľu odpočinúť a podávajte spolu s omáčkou. Ako prílohu môžete zvoliť ryžu, zemiakovú kašu alebo čerstvé pečivo.
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply