Bravčová krkovička s paprikovo-hubovou omáčkou.

Je to také chutné, že ho môžem jesť každý deň! Recept na bravčovú krkovičku so zeleninou!

Ingrediencie:

Na mäso:

  • 4 plátky bravčovej krkovičky
  • 3/4 lyžičky soli
  • 1 lyžička sladkej červenej papriky
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja

Na omáčku:

  • 1 veľká žltá paprika
  • 1 cibuľa
  • 3-4 malé nakladané uhorky
  • 170 g húb
  • 3 polievkové lyžice kečupu
  • 1,5 lyžice horčice
  • 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • štipka cukru
  • 250 ml vody

Postup:

Plátky bravčovej krkovičky ochuťte soľou, sladkou červenou paprikou a čiernym korením. Na panvici rozohrejte olivový olej a mäso smažte z každej strany 6-7 minút, kým nezíska peknú zlatistú farbu.

Vo výpeku  osmažte na kocky nakrájanú cibuľu a žltú papriku, kým nezmäknú. Pridajte na plátky nakrájané huby a smažte ďalších pár minút. Do panvice pridajte nakrájané nakladané uhorky, kečup, horčicu, paradajkový pretlak a pretlačený cesnak. Dochuťte soľou, čiernym korením a štipkou cukru. Zalejte vodou a všetko dobre premiešajte. Nechajte zmes jemne variť 5-7 minút.

Predhrejte rúru na 200 °C. Krkovičku položte do pekáča, zalejte pripravenou omáčkou a prikryte hliníkovou fóliou.

Pečte 50 minút, potom fóliu odstráňte a pečte ďalších 30 minút, aby mäso získalo krásnu kôrku.

Vyberte mäso z rúry, nechajte chvíľu odpočinúť a podávajte spolu s omáčkou. Ako prílohu môžete zvoliť ryžu, zemiakovú kašu alebo čerstvé pečivo.

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*