Bravčové karé na kapuste pečené v rúre! Gurmánske jedlo mojej babičky, hotové nebíčko!

Jedno z najlepších jedál pripravených v rúre, je veľmi chutné, nikdy sa nemusíte báť, že ho urobíte príliš veľa.

Suroviny.

  • 6 plátkov bravčového karé
  • 1 hlávková kapusta
  • 1 menšia cibuľa
  • polovica citróna
  • 0,5 dl suchého bieleho vína
  • 1 čajová lyžička estragónu
  • soľ,
  • mleté čierne korenie
  • olej

Postup:

Kapustu nastrúhame a osolíme, necháme trochu stáť, potom ju položíme na vymastený plech a vytlačíme na ňu šťavu z polovice citróna. Na mäso  rozotrieme  estragónom, potom ho  osolíme  a okoreníme, položíme ho  na kapustu. Olúpte a nakrájajte cibuľu a posypte na vrch, potom všetko pokvapkáme bielym vínom. Pečieme v rúre na 180°C  asi  50-60 minút a z času na čas ho otočíme, aby bolo mäso dobre upečené.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*