Ingrediencie:
- 700 g bravčovej panenky
- 450 g šampiňónov
- 1 cibuľa
- 1–2 strúčiky cesnaku
- 100 ml smotany na varenie
- 2 naberačky hovädzieho vývaru
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 1 lyžica múky
- olej
- soľ
- čierne korenie
- vegeta
- petržlenová vňať
Postup:
Bravčovú panenku nakrájame na medailóniky, osolíme a potrieme olejom. Necháme odstáť 30 minút.
Šampiňóny nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájame na drobno.
Na rozpálenú panvicu pridáme olej a opečieme medailóniky z oboch strán dozlatista. Okoreníme čiernym korením a po upečení ich odložíme bokom.
Do výpeku pridáme nasekanú cibuľu a opekáme do sklovitá. Potom pridáme pretlačený cesnak. Pridáme šampiňóny a opekáme, kým sa neodparí prebytočná tekutina.
Zmiešame kukuričný škrob s múkou a pridáme do panvice. Dobre premiešame. Nalejeme hovädzí vývar a varíme, kým omáčka nezhustne. Dochutíme vegetou a čiernym korením podľa chuti.
Pridáme smotanu na varenie, necháme krátko povrieť a potom vrátime medailóniky do omáčky. Krátko povaríme a na záver pridáme nasekaný petržlen.
Podávame s kašou alebo cestovinami. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply