Bravčové medailóniky v krémovej omáčke so šampiňónmi. Vynikajúci obed!

Ingrediencie:

  • 700 g bravčovej panenky
  • 450 g šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 1–2 strúčiky cesnaku
  • 100 ml smotany na varenie
  • 2 naberačky hovädzieho vývaru
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 1 lyžica múky
  • olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • vegeta
  • petržlenová vňať

Postup:

Bravčovú panenku nakrájame  na medailóniky, osolíme a potrieme olejom. Necháme  odstáť 30 minút.

Šampiňóny nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájame na drobno.

Na rozpálenú panvicu pridáme olej a opečieme  medailóniky z oboch strán dozlatista. Okoreníme čiernym korením a po upečení ich odložíme bokom.

Do výpeku pridáme  nasekanú cibuľu a opekáme do sklovitá. Potom pridáme pretlačený cesnak. Pridáme  šampiňóny a opekáme, kým sa neodparí  prebytočná tekutina.

Zmiešame  kukuričný škrob s múkou a pridáme  do panvice. Dobre premiešame.  Nalejeme  hovädzí vývar a varíme, kým omáčka nezhustne. Dochutíme vegetou  a čiernym korením podľa chuti.

Pridáme  smotanu na varenie, necháme  krátko povrieť  a potom vrátime medailóniky do omáčky. Krátko povaríme  a na záver pridáme  nasekaný petržlen.

Podávame  s kašou alebo cestovinami. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*