Bravčové medailónky v krémovej omáčke! Chutný obed pre celú rodinu…

Ingrediencie:

  • 600 gramov bravčovej panenky
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový a rastlinný olej
  • 100 gramov cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 50 gramov masla
  • 3 lístky šalvie
  • 40 gramov hladkej  múky
  • 100 mililitrov bieleho vína
  • približne 400 mililitrov hovädzieho vývaru (alebo polievkovej kocky)
  • 120 gramov syra brie

Postup:

Bravčovú panenku odblaníme, a nakrájame na asi 2 cm hrubé medailóniky. Osolíme a okoreníme. Pokvapkáme olivovým olejem a necháme asi 10 minút stáť.

Medailóniky opražíme na rozpálenom oleji z oboch strán asi 4-5 minút. Medailóniky odložíme bokom.

Do výpeku pridáme maslo, roztopíme. Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a roztlačený cesnak. Opražíme do sklovitá. Potom pridáme listy šalvie. Pridáme múku, premiešame a opražíme asi 2 minúty, potom prilejeme biele víno, za stáleho miešania dusíme asi 4 minúty do hustá. Osolíme a okoreníme. Teraz pridáme asi 100 ml hovädzieho vývaru, miešame a dusíme asi 4 minúty do hustá, potom pridáme ďalších 100 ml vývaru, opäť dusíme asi 4 minúty. Takto pokračujeme, kým dosiahneme požadovanú hustotu omáčky, nakoniec pridáme syr brie a zahrievame kým sa syr rozpustí a začne vrieť. ( Ak je to potrebné podlejeme vývarom.)

Omáčku prepasírujeme a pridáme do nej medailóniky. Privedieme do varu a varíme asi 3-4 minúty. Podávame s cestovinami. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*