Buchtičky jemné ako pavučinka – bez vyprážania, do cesta dajte tvaroh a v trúbe sa krásne nafúknu!

Hľadala som recept na šišky, ktoré by boli krásne jemné, nie tak mastné, ako tie klasické.

Našla som tento fantastický recept na šišky s čokoládou, ktoré vôbec nie sú mastné a chutia výborne!

Čo budeme potrebovať:

500 g hladkej múky
50 g masla
100 g cukru
10 gramov sušeného droždia alebo 1/2 kocky čerstvého
2 vajcia
120 ml vlažného mlieka
125 gramov ricotta syra alebo nátierkového masla
čokoláda lupienky
práškový cukor
pomarančová kôra

Postup:

Do misky nasypte múku, pridajte vajce, maslo nakrájané na malé kúsky, cukor, pomarančovú kôru a ricottu (alebo nátierkové maslo).

V teplom mlieku rozpustíme droždie spolu s lyžičkou cukru, počkajte asi 15 minút a pridajte ho k ostatným zložkám. Premieste jednotné cesto.

Nechajte cesto kysnúť na teplom mieste v miske pod utierkou. Ja ho nechávam kysnúť dlhšie, cesto je potom naozaj nadýchané.

Keď cesto vykysne, vmiešame doň čokoládové lupienky, preložíme na dosku posypanú múkou a rozvaľkáme na hrúbku 1 cm.

Vykrojíme kruhy a necháme ešte kysnúť, kým sa nezahreje rúra.

V predhriatej rúre pri 180 stupňoch pečieme asi 20-25 minút dozlatista.

Šišky sa krásne nafúknu. Šišky sú výborné a vôbec nie sú mastné, ako klasické vyprážané šišky.

Dobrú chuť!

Zdieľajte tento skvelý recept so svojimi priateľmi na Facebooku! Určite si tiež radi pochutia!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*