Hľadala som recept na šišky, ktoré by boli krásne jemné, nie tak mastné, ako tie klasické.
Našla som tento fantastický recept na šišky s čokoládou, ktoré vôbec nie sú mastné a chutia výborne!
Čo budeme potrebovať:
500 g hladkej múky
50 g masla
100 g cukru
10 gramov sušeného droždia alebo 1/2 kocky čerstvého
2 vajcia
120 ml vlažného mlieka
125 gramov ricotta syra alebo nátierkového masla
čokoláda lupienky
práškový cukor
pomarančová kôra
Postup:
Do misky nasypte múku, pridajte vajce, maslo nakrájané na malé kúsky, cukor, pomarančovú kôru a ricottu (alebo nátierkové maslo).
V teplom mlieku rozpustíme droždie spolu s lyžičkou cukru, počkajte asi 15 minút a pridajte ho k ostatným zložkám. Premieste jednotné cesto.
Nechajte cesto kysnúť na teplom mieste v miske pod utierkou. Ja ho nechávam kysnúť dlhšie, cesto je potom naozaj nadýchané.
Keď cesto vykysne, vmiešame doň čokoládové lupienky, preložíme na dosku posypanú múkou a rozvaľkáme na hrúbku 1 cm.
Vykrojíme kruhy a necháme ešte kysnúť, kým sa nezahreje rúra.
V predhriatej rúre pri 180 stupňoch pečieme asi 20-25 minút dozlatista.
Šišky sa krásne nafúknu. Šišky sú výborné a vôbec nie sú mastné, ako klasické vyprážané šišky.
Dobrú chuť!
Zdieľajte tento skvelý recept so svojimi priateľmi na Facebooku! Určite si tiež radi pochutia!
Leave a Reply