Ingrediencie:
- 2 tortové oplátky
- 6 bielkov
- 200 g práškového cukru
- 200 g mletých orechov
- 4 zarovnané lyžice strúhanky
Krém:
- 250 g mäkkého masla
- 200 g práškového cukru
- 3 dl mlieka
- 6 žĺtkov
- 1 balíček vanilkového pudingu
- 1 balíček vanilkového cukru
Postup:
Predhrejte rúru na 180 °C a na plech položte dve oplátky.
Bielky vyšľahajte s práškovým cukrom na tuhý sneh. Primiešajte mleté orechy a strúhanku. Túto zmes natrite na oplátky a pečte pri 180 °C približne 20 minút.
Maslo vyšľahajte s práškovým cukrom do peny.
Z mlieka, žĺtkov, pudingového prášku a vanilkového cukru uvarte hustý krém. Nechajte vychladnúť, občas premiešajte, a potom ho zmiešajte s vyšľahaným maslom.
Krém naneste na upečený základ a ozdobte nastrúhanou horkou čokoládou.
Nechajte stuhnúť na chladnom mieste, aby sa dal pekne krájať.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply