Český krémeš! Náš najobľúbenejší rýchly krémový koláč…

Ingrediencie:

  • 2 tortové oplátky
  • 6 bielkov
  • 200 g práškového cukru
  • 200 g mletých orechov
  • 4 zarovnané lyžice strúhanky

Krém:

  • 250 g mäkkého masla
  • 200 g práškového cukru
  • 3 dl mlieka
  • 6 žĺtkov
  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • 1 balíček vanilkového cukru

Postup:

Predhrejte rúru na 180 °C a na plech položte  dve oplátky.

Bielky vyšľahajte  s práškovým cukrom na tuhý sneh. Primiešajte  mleté orechy a strúhanku. Túto zmes  natrite  na oplátky a pečte pri 180 °C približne 20 minút.

Maslo vyšľahajte  s práškovým cukrom do peny.

Z mlieka, žĺtkov, pudingového prášku a vanilkového cukru uvarte  hustý krém. Nechajte  vychladnúť, občas premiešajte, a potom ho zmiešajte  s vyšľahaným maslom.

Krém naneste na upečený základ a ozdobte nastrúhanou horkou čokoládou.

Nechajte stuhnúť na chladnom mieste, aby sa dal pekne krájať.

Dobrú chuť!

 Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*