
Tieto neodolateľné mascarpone cheesecake tortičky sú dokonalou kombináciou jemnosti, sviežosti a krémovej lahodnosti. Vďaka jednoduchým surovinám a rýchlej príprave si ich zamilujete.
Ingrediencie:
Na korpus:
- 150 g sušienok (digestive alebo petit beurre)
- 70 g rozpusteného masla
Na krém:
- 250 g mascarpone syra
- 80 g cukru
- 140 g bieleho jogurtu
- 2 veľké vajcia
- 25 ml (asi 1,5 lyžice) citrónovej šťavy
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
Postup:
Predhrejte rúru na 175 °C.
Pripravte korpus: sušienky rozdrvte na jemné omrvinky, zmiešajte ich s maslom a natlačte na spodok malých košíčkov.( alebo natlačte do veľkej tortovej formi, ak chcete pripraviť jednu veľkú tortu.)
Pripravte krém: vo veľkej miske vyšľahajte mascarpone s cukrom do hladka. Pridajte jogurt, vajcia, citrónovú šťavu a vanilku, premiešajte. Nakoniec primiešajte preosiatu múku, kým nevznikne hladká hmota.
Nalejte a pečte: krém nalejte do pripravených košíčkov a pečte 20 minút – stred by mal zostať mierne trasľavý.
Nechajte vychladnúť:
Tortičky nechajte najprv úplne vychladnúť pri izbovej teplote, potom ju dajte na minimálne 1 hodinu do chladničky, aby stuhla.
Podľa želania ozdobte čerstvým ovocím, šľahačkou alebo práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply