Chrumkavé kuracie nugetky – lepšie ako z KFC.

Šťavnatá zvnútra, chrumkavé zvonka – neuveríte, aké je to jednoduché!

Ingrediencie:

Na chrumkavé kuracie kúsky:

  • 2 kuracie prsia bez kože a kostí
  • 2 veľké vajcia
  • 240 ml vody (1 šálka)
  • 250 g hladkej múky (2 šálky)
  • 750 ml rastlinného oleja na vyprážanie

Koreniaca zmes:

  • Soľ podľa chuti
  • Zmes korenín na kuracie mäso podľa chuti
  • Mletá pikantná paprika podľa chuti
  • Sladká paprika podľa chuti

Na pikantnú omáčku:

  • 60 g kyslej smotany (1/4 šálky)
  • 40 g majonézy (3 kopcovité čajové lyžičky)
  • 30 g paradajkového pretlaku alebo kečupu (2 kopcovité čajové lyžičky)
  • 3 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 malá nakladaná uhorka, nasekaná nadrobno
  • 5–6 zelených olív bez kôstok, nasekaných
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Príprava kuraciny:

Kuracie prsia nakrájajte na menšie kúsky veľkosti sústa. Osoľte ich, okoreňte zmesou na kuracie mäso a paprikou. Dobre premiešajte, aby boli kúsky rovnomerne obalené korením.

Príprava cesta:

V miske vyšľahajte vajcia. Postupne pridávajte vodu. Po troškách primiešavajte múku, kým nezískate hladké cesto, podobné cestu na palacinky.

Vyprážanie kuraciny:

Rozohrejte rastlinný olej v hlbšej panvici alebo hrnci na cca 175 °C. Kuracie kúsky ponorte do cesta a hneď vkladajte do horúceho oleja. Vyprážajte do zlato hneda, približne 2–3 minúty z každej strany.

Hotové kúsky vyberte a nechajte odkvapkať na papierových utierkach.

Príprava pikantnej omáčky:

V miske zmiešajte kyslú smotanu a majonézu. Pridajte paradajkový pretlak a pretlačený cesnak. Primiešajte nasekanú uhorku a olivy. Dochuťte soľou a čiernym korením.

Omáčku uložte do chladničky, kým nebude čas na podávanie.

Tip:

Podávajte s hranolkami, šalátom alebo čerstvou zeleninou. Kuracie kúsky budú najchrumkavejšie, keď ich budete podávať ihneď po vyprážaní.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*