Chrumkavé vanilkové rožteky! Sú jednoduché a veľmi dlho vydržia…

Perfektné! Vyrábajú sa rýchlo a jednoducho a získate vynikajúce pečivo. Sú chrumkavé a chutné a vydržia dlho bez zmeny. Z tejto dávky získate 48 nádherných vanilkových rožkov.

INGREDIENCIE

  • 1 kg hladkej múky
  • 2 poháre vody /100 ml pohár /
  • 4  poháre oleja
  • 1 kus pečivo
  • 200g práškového cukru + 1 vanilkový cukor na posypanie
  • džem alebo lekvár podľa chuti

PRÍPRAVA

Do misky nalejeme 2 hrnčeky vody a 4 hrnčeky oleja, a necháme zovrieť. Hneď ako zovrie,  odstavíme ho, aby zmes  vychladla a  aby bola vlažná. Do vlažnej tekutiny vložíme pečivo, necháme rozmočiť  a za stáleho miešania pomaly pridávame múku. Nakoniec premiešame rukami. Vznikne nám vláčne, mastné cesto. Cesto rozdelíme na 6 častí, vypracujeme 6 bochníčkov a odložte ho do chladničky na 15-20 minút.

Bochníčky vyberieme z chladničky, každý postupne rozvaľkáme na kruh s priemerom asi 20 cm. Každý kruh rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na každý trojuholník  dáme lekvár podľa chuti a zvinieme na rožteky.  Namiesto marmelády môžete použiť aj  kúsky vlašských orechov alebo oboje dohromady.

Hotové rožteky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vanilkové rolky pečieme pri 180°C . Mali by zostať svetlejšej farby. Upečené ich obalíme  práškovým cukrom, do ktorého sme pridali vanilkový cukor.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*