
INGREDIENCIE:
3 stredne veľké zemiaky (asi 500 g), ošúpané a nastrúhané
1 stredne veľká cibuľa (asi 150 g), nadrobno nakrájané
2 veľké vajcia
½ šálky (60 g) preosiatej hladkej múky
2 strúčiky cesnaku, nasekaný nadrobno (voliteľné)
2 polievkové lyžice jemne nasekanej petržlenovej vňate
1 lyžička soli podľa potreby
½ čajovej lyžičky soli
Postup:
👉 Zemiaky očistíme a nastrúhame. Z nastrúhaných zemiakov vytlačíme prebytočnú šťavu.
👉 Cibuľu nakrájame na jemno s pridáme ju k nastrúhaným zemiakom.
👉 Pridáme vajcia, múku, cesnak, petržlenovú vňať , soľ a čierne korenie. Všetko dobre vymiešame, kým sa všetky suroviny spoja.
👉 Rozohrejeme dostatočné množstvo olivového oleja v širokej panvici na strednom ohni.
👉 Zoberieme asi dve polievkové lyžice zmesi a vytvoríme malé karbonátky. Poukladáme ich na rozpálený olej a pomocou špachtle jemne sploštíme.
👉 Smažíme 3 až 4 minúty z každej strany, kým nebudú zlatohnedé a chrumkavé.
👉 Karbonátky položíme na tanier vystlaný papierovými utierkami, aby absorbovali prebytočný olej.
👉 Podávajte ich teplé s obľúbenou omáčkou alebo dresingom.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply