Chrumkavé ZEMIAKOVÉ PLACKY so šťavnatou náplňou. Toto jedlo môžem jesť aj každý deň!

Toto jedlo je také dobré, že by ste ho jedli aj každý deň!

Ingrediencie:

  • 700 g  zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 150 g kuracie prsia
  • 150 g syra mozzarella
  • 200 g šampiňónov
  • 2 cibule
  • 1/2 šálky smotany 20%
  • kari korenie podľa chuti
  • kúsok masla
  • zväzok zelenej cibuľky
  • sušený cesnak podľa chuti
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

Zemiaky  a cibuľu očistíme a nastrúhame na jemno. Premiešame a necháme odstáť, kým zemiaky pustia šťavu. Šťavu je potrebné odstrániť.

Mrkvu nastrúhame na jemno a pridáme k zemiakom. Pridáme pretlačený cesnak. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Pridáme vajce, 2 lyžice múky, dobre premiešame.

Z cesta pečieme placky na rozpálenom oleji do zlatohnedá.

Kuracie rezne nakrájame na kocky. Za stáleho miešania ich opražíme na rozpálenom oleji. Osolíme podľa chuti, pridáme sušený cesnak a okoreníme Karí korením. Za stáleho miešania opekáme do mäkka.

Na panvici rozohrejeme olej a kúsok masla. Pridáme na jemno nakrájanú cibuľku, opražíme. Šampióny očistíme a nakrájame na drobno. Šampióny pridáme k cibuli a udusíme do mäkka. Jemne osolíme a okoreníme. Zalejeme 20% smotanou a miešame kým nezhustne. Udusené šampióni pridáme k opečeným kuracím prsiam.

Zelenú cibuľku nakrájame na jemno a pridáme ku kuracím prsiam, premiešame.

Syr Mozzarella nastrúhame na jemno.

Na polovicu upečenej placky navrstvíme kuraciu zmes, posypeme strúhanou mozzarellou. Placku preložíme na polovicu. Uložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie a vrch posypeme strúhanou mozzarellou.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 5 minút, kým sa syr nerozpustí a nezhnedne. Pred podávaním posypeme ja jemno nakrájanou zelenou cibuľkou. Podávame horúce a chrumkavé! Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*