Čiernobiely koláč s jablkami! Ak máte doma 3 jablká, určite vyskúšajte tento recept…

Nie je nič jednoduchšie ako tento koláč. Šťavnatý koláč s bielou a tmavou tmavou sušienkou, ktorú spája uvarený vanilkový puding  a škorica, do ktorého som pridala tri nastrúhané jablká.  Naozaj výborný!

Ingrediencie:

Cesto:

  • 4 vajcia
  • 250 g hladká múka
  • 170 g  masla alebo margarínu
  • 200 g cukru
  • 2 balíčky  Vanilkový cukor
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 polievkové lyžice kakaového prášku

Krém:

  • 2 vrecká vanilkového pudingu
  • 1 vrecko Škoricový cukor
  • 3 jablká
  • 700 ml mlieka

Postup:

Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, potom po jednom pridávame vajce a múku s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme  na dve časti a do jednej pridáme kakao, vymiešame. Druhá zostane čistá.

Svetlé cesto rovnomerne  rozotrieme na dno plechu.

Z mlieka, cukru a škoricového cukru uvaríme hustý puding.

Do misky nastrúhame jablká, rukami vytlačíme šťavu, nastrúhané jablká  pridáme k pudingu a premiešame.

Puding natrieme na biele cesto, rovnomerne rozotrieme a zarovnáme. Na vrch rovnomerne rozotrieme kakaové cesto.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 40 minút.

Hotový koláč necháme vychladnúť. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*