Čistí telo od toxínov, pomáha pri chudnutí a lieči trávenie. Ocení ho aj vaša štítna žľaza!

Podporte svoju štítnu žľazu a fungovanie hormónov pomocou tejto rastliny…

Zelené vlašské orechy sa dajú pripraviť mnohými spôsobmi a majú mnoho zdravotných výhod. Ako pôsobia na náš organizmus a ako si ich najlepšie pripraviť?

1. Zelené vlašské orechy a zdravotné benefity

V zelených orechoch je množstvo zdraviu prospešných látok. Vyznačujú sa vysokým obsahom tanínov, ľahko vstrebáteľných mastných kyselín , jódu a kvercetínu.

Nezrelé vlašské orechy sú tiež cenným zdrojom vitamínov B, C a E, ako aj horčíka a fosforu . Množstvo vitamínov a minerálov priaznivo pôsobí na nervový a kostrový systém, podporuje aj normálny krvný tlak a bojuje proti voľným radikálom.

Pochutina pripravená zo zelených vlašských orechov pomôže detoxikovať organizmus, má čistiaci účinok a zníži vstrebávanie toxických látok do tela a zlepší aj tráviace procesy.

2. Prípravky z nezrelých vlašských orechov

Nezrelé vlašské orechy sa najlepšie zbierajú na prelome júna a júla, aj keď veľa závisí od počasia. Orech musí byť mäkký , preto stojí za to skontrolovať stupeň jeho dozrievania. Ako to spraviť?

Stačí zapichnúť špáradlo alebo veľkú ihlu. Ak nástroj prejde celým plodom  a z otvorov vytečie šťava, orechy sú dobré na  prípravu zaváranín . Surovina sa dá použiť na množstvo jednoduchých a chutných receptov.

Oplatí sa pripraviť sladký sirup, ktorý bude skvelým doplnkom k dezertom a úspešne nahradí sladkosti . Pochutina má veľa zdravotných výhod.

Sirup z nezrelých vlašských orechov prečistí telo od toxínov, zlepší funkciu pečene a posilní imunitu najmä po infekcii. Zjedenie niekoľkých kusov ovocia vám dodá energiu a nabudí vás konať.

3. Recept na orechový sirup

Zmes sa odporúča najmä ľuďom, ktorí bojujú s anémiou, zníženou imunitou a nefunkčnou štítnou žľazou. Sirup bude priaznivo pôsobiť na organizmus aj pri liečbe ochorení dýchacích ciest. Príprava je jednoduchá a nevyžaduje veľa prísad.

Ingrediencie:

  • 1 kg medu
  • 40 mladých zelených vlašských orechov

Príprava:

  1. Najprv vyberte orechy s dĺžkou asi 1-1,5 cm. Najlepšie je nájsť strom, ktorý rastie v čistom prostredí, kde nie je znečistený vzduch, voda a pôda. Vlašské orechy umyte a osušte.
  2. Vložte ich do pohára a zalejte medom. Nádobu dobre uzavrite a nechajte na svetlom mieste, ale nevystavujte ju priamemu slnečnému žiareniu.
  3. Každých desať dní otvorte veko, aby ste vyvetrali vzduch, ktorý je produktom fermentácie, a sirup premiešajte.
  4. Po 40 dňoch tekutinu preceďte a odstráňte malé oriešky, ktoré sú už tmavé a suché. Med stmavne a stane sa tekutejším.
  5. Vezmite 1 polievkovú lyžicu ráno.

Stojí za zmienku, že pri krájaní vlašských orechov je najlepšie nosiť rukavice, pretože vyžarujú čierny odtieň a potom je ťažké si umyť ruky.

Mladé vlašské orechy namočené v mede uvoľňujú veľké množstvo jódu, ktorý sa v tele ľahko vstrebáva.

Mladé zelené oriešky obsahujú veľa vitamínu C a celý rad vitamínov a sú dobré pre pacientov s anémiou a pre choré deti. Tento sirup priaznivo pôsobí aj pri prečisťovaní pečene, žalúdka a krvi.

Je dobrý pri problémoch:

  • s fungovaním štítnej žľazy, o
  • choreniach hrdla a dýchacích ciest najmä pri bronchitíde,
  • je výborný na zvýšenie imunity,
  • vhodný pri klimakterických ťažkostiach,
  • obezite,
  • chronických ochoreniach dýchacích ciest,
  • pri nastolení fyzickej, psychickej a energetickej rovnováhy,
  • pri zvýšenej hormonálnej aktivite,
  • pomáha obnoviť bunky,
  • neutralizuje pôsobenie toxínov.

Boli tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*