Čokoládová griláž s burizónami! Najlepšia oplátková vianočná sladkosť…

Ak máte radi čokoládu s ryžou, tieto čokoládové oblátky sú pre vás. Môžem úprimne povedať, že sú to jedny z najlepších oblátok, aké som kedy jedol

Prísady

  • 200 ml vody
  • 150 g cukru
  • 250 g masla (alebo margarínu)
  • 200 g čokolády na varenie
  • 200 g sušeného mlieka
  • 150 g burizony (ryžové vločky)
  • 2 tortové oblátky

Postup:

Nalejte vodu do veľkého hrnca, pridajte cukor, maslo a čokoládu polámte na kocky a všetko zahrievajte na strednom ohni, kým sa všetko neroztopí. Od okamihu, keď začne vrieť, varte 5-6 minút za  stáleho miešania a potom odstavte zo sporáka.

Za stáleho miešania opatrne primiešajte  sušené mlieko tak, aby sa neurobili hrudky. Potom vymiešajte mixérom asi 2-3 minúty. Hustota by mala byť ako hustota medu. Krém ochladíme na izbovú teplotu. Do krému primiešame burizony alebo ryžové vločky. Dobre ručne premiešame, tak aby bol krém rovnomerne rozložený.

Krém nalejeme a rozotrieme na tortovú oblátku, rovnomerne rozotrieme a zakryjeme druhou tortovou oblátkou, dobre zatlačte rukami a zaťažíme. Odložíme na noc do chladničky. Na druhý deň úhľadne pokrájame. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*