Čokoládová oriešková torta s višňami.

Jednoduchý dezert, ktorý zvládne každý. Len vymiešate, dáte upiecť a hotovo!

Čokoládovo-orieškový koláč s višňami.

Ingrediencie:

✿ 720 ml višní (vykôstkovaných z kompótu)
✿ 200 g masla (alebo margarínu)
✿ 150 g cukru
✿ štipka soli
✿ 4 vajcia (veľkosť M)
✿ 100 g čokoládových lupienkov alebo nasekanej horkej čokolády
✿ 125 g mletých lieskových orechov (alebo mandlí)
✿ 3 PL rumu
✿ 150 g hladkej múky
✿ 2 PL kakaa
✿ 1 ČL vínneho kameňa (prášok do pečiva – kopcovitá lyžička)
✿ 1 ČL mletej škorice (podľa chuti)
✿ 2 PL práškového cukru (na posypanie)

Postup:

Višne dôkladne sceďte. Maslo vymiešajte do peny. Postupne prisypávajte cukor a soľ. Po jednom zašľahajte vajcia. Pridajte čokoládu, mleté orechy.(alebo mandle) a rum.

Múku preosejte a zmiešajte s kakaom, práškom do pečiva a škoricou. Pridajte do cesta a krátko premiešajte.

Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priemer cca 26 cm). Na vrch rovnomerne rozložte višne.

Pečte v predhriatej rúre pri 175–200 °C približne 45–50 minút. Nechajte vychladnúť a posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*