Ingrediencie:
Cesto:
- 3 vajcia
- 15 lyžíc cukru
- 15 lyžíc oleja
- 15 lyžíc mlieka
- 15 lyžíc polohrubej múky
- 4 polievkové lyžice kakaa
- 1 prášok do pečiva
Na náplň:
- 5 dcl vody
- 150 g cukru
- 2 čokoládové pudingy
- 100 g tmavej čokolády
- 500 g vykôstkované čerešne
Na vrch:
- 2,5 dcl sladkej smotany
- 100 g čokolády
Postup:
Najprv si uvaríme krém: Zmiešame 1 dcl vody a 2 čokoládové pudingy, dáme variť 4 dcl vody a cukor, keď začne vrieť pridáme rozmiešaný puding a uvaríme do hustá. necháme mierne vychladnúť.
3 žĺtky vyšľaháme s 15 lyžicami cukru, pridáme 15 lyžíc oleja, 15 lyžíc mlieka a 15 lyžíc múky zmiešanej so 4 lyžicami kakaa, 1 kypriacim práškom, nakoniec pridáme tuhý sneh z 3 bielkov.
1/2 cesta dáme do pekáča a pečieme asi 10 minút, len kým trochu nezhnedne, potom na upečený korpus uložíme 500 g očistených čerešní, na čerešne nastrúhame 100 g čokolády a potrieme vlažným čokoládovým pudingom, Na vrch dáme druhú polovicu cesta a pečieme pri 170°C urobíme si test ihlou. Koláč necháme vychladnúť.
Smotanu zahrejeme, nesmie vrieť, pridáme čokoládu, miešame kým sa čokoláda rozpustí. Vymiešame do leskla. Polevou polejeme vychladnutý koláč. Necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Leave a Reply