
Mäkký piškótový koláč zalievaný kávou a smotanový krém, to je niečo fantastické!
Prísady:
Piškótový plát
- 6 vajec
- 6 lyžíc polohrubej múky
- 6 lyžíc cukru
- 2 lyžice nesladeného kakaového prášku
- 1 vrecúško prášku do pečiva
- 1 štipka soli
Na zalievanie:
- 0,3 dl uvarenej čiernej kávy
- 0,4 dl vlažného mlieka
Krém.
- 1 balenie smotanového pudingového prášku
- 4 lyžice cukru
- 5 dl mlieka
- 3 dl smotany na šľahanie
- 2 lyžice práškového cukru
Na zdobenie
- 150 g strúhanej čokolády
Postup:
Bielka vyšľahajte so štipkou soli na tuhý sneh, žĺtky zmiešame s cukrom do peny, Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva a zmiešame so žĺtkovou penou, nakoniec opatrne pridáme tuhý sneh, jemne premiešame. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180°C asi 35 minút. Hotový koláč necháme vychladnúť, odstránime papier na pečenie.
Uvarenú kávu zmiešame s mliekom.
Vychladnutý korpus rozrežeme na polovice, na dva tenké pláty a polejeme kávovým mliekom.
Pudingový prášok rozmiešame v troche mlieka, zvyšné mlieko a cukor dáme variť, keď začne vrieť pridáme rozmiešaný puding a uvaríme do hustá. Necháme vychladnúť.
Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom na tuhú šľahačku a zmiešame s vychladnutým pudingom.
Spodný plát natrieme krémom a posypeme strúhanou čokoládou, na to položíme druhý plát a natrieme ho zvyšným krémom a posypeme zvyšnou strúhanou čokoládou. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Odložíme do chladničky asi na 1-2 hodiny. Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply