
Vždy keď čakáme návštevu, pečieme tento výborný koláč…
Ingrediencie:
Na piškótu:
- 4 vajcia
- 4 lyžice cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 4 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice kakaa
- 1 balíček prášku do pečiva
Na poliatie korpusu:
- 400 ml čokoládového mlieka (na poliatie piškóty)
Krém:
- 2 balíčky čokoládového pudingu
- 8 lyžíc cukru
- 1 liter mlieka (200 ml odobrať zvlášť)
- 60 g masla
- 100 g horkej čokolády
- 8 lyžíc kokosovej múčky
- Kokosová múčka na posypanie
Postup:
Vajcia vyšľahajte s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridajte múku, kakao a prášok do pečiva. Všetko jemne premiešajte na najnižšej rýchlosti mixéra.
Formu na pečenie ľahko naolejujte a nalejte do nej zmes. Pečte asi 15 minút pri 180°C vo vyhriatej rúre. Horúcu upečenú piškótu zalejte 400 ml čokoládového mlieka a nechajte vychladnúť.
Krém:
V menšej miske zmiešajte pudingové prášky s cukrom a 200 ml studeného mlieka, vymiešame kým nevznikne hladká zmes.
Zvyšných 800 ml mlieka spolu s maslom priveďte do varu. Zložte z ohňa a primiešajte pudingovú zmes. Vráťte na mierny oheň a nechajte chvíľu povariť, kým nezhustne. Pridajte nasekanú čokoládu a miešajte, kým sa čokoláda úplne neroztopí. Do horúceho krému vmiešajte kokosovú múčku a dobre premiešajte.
Krém rozotrite na piškótu a posypte kokosovou múčkou. Koláč nechajte dobre vychladiť, nakrájajte a podávajte.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply