Je to skvelá kombinácia čokolády, tvarohu a malín. Stačí len dodržať kroky prípravy a koláč bude určite výborný!
Ingrediencie:
Na cesto:
- 4 vajcia
- 250 g cukru
- vanilkový cukor
- 250 ml mlieka
- 200 ml oleja
- 1 balíček prášku do pečiva
- 4 PL kakaa na pečenie
- 300 g hladkej múky
Vajcia, cukor a vanilkový cukor vyšľaháme do peny. Za stáleho miešania pridáme mlieko, olej a prášok do pečiva. Nakoniec pridáme kakao a muku. Vymiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rovnomerne rozotrieme.
Na tvarohovú plnku:
- 4 vajcia
- 150 g cukru
- vanilkový cukor
- trochu citrónovej kôry
- 1 kg nízkotučného tvarohu
- 1 balíček vanilkového pudingového prášku
- 100 ml mlieka
- 80 g kukuričného škrobu
- 200 ml roztopeného masla
Do misky dáme vajcia, cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru, tvaroh, pudingový prášok, mlieko, kukuričný škrob a roztopené maslo. Vymiešame do hladka.
Tvarohovú plnku lyžicou rovnomerne rozložíme na kakaové cesto. Zarovnáme. Ihlou alebo špachtľou urobíme v po šírke aj po dĺžke pásiky.
Ešte potrebujeme:
- 500 g malín
- čokoládové hoblinky
Vrch posypeme malinami a čokoládovými hoblinkami. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 40 minút. Necháme vychladnúť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply