INGREDIENCIE:
- 1 ks cuketa
- soľ
- 2 ks zemiak
- 0,5 hlavy cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 polievková lyžica kukuričný škrób ( maizéna) alebo hladká múka
- 1 polievková lyžica kyslá smotana
- korenie
- muškátový oriešok
- olej na vyprážanie
PRÍPRAVA
Umytú cuketu nastrúhame na jemno, osolíme a necháme postáť, aby pastila šťavu. Medzitým si nastrúhame očistené zemiaky, pridáme očistenú a na jemno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.
Z cukety vytlačíme šťavu a pridáme ju k nastrúhaným zemiakom. Pridáme kukuričný škrob a kyslú smotanu.
Hmotu dochutíme soľou, korením a čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom.
Na panvici rozohrejeme trochu oleja a pečieme placky. smažíme z oboch strán na miernom ohni 5 minút z každej strany. Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply