Zdalo by sa, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších činností, ktoré v kuchyni robíme. Aj pri tejto činnosti sa však dá urobiť vážna chyba.
1. Ako správne variť zemiaky?
Kulinárske umenie je veľmi náročná oblasť, v ktorej je málokedy priestor na improvizáciu. Pri varení je dôležité každé korenie, štipka soli, pohár múky, lyžica medu – to všetko je veľmi dôležité v procese prípravy jedla. Ukazuje sa, že aj to, či dáme zemiaky počas varenia do studenej alebo horúcej vody, je veľmi dôležité a môže ovplyvniť konečný výsledok.
V obchodoch sa už objavili prvé mladé zemiaky. Kto by nemal rád túto pochúťku? Vložte ich do vody, posypte kôprom a dajte si ich na večeru, alebo ich zjedzte so studeným kefírom. Mladé zemiaky sú klasikou našej kuchyne. Aby sme si však mohli naplno vychutnať ich vynikajúcu chuť a hodnotné ingrediencie, ktoré poskytujú, mali by sme ich správne pripraviť.
2. Ako nerobiť chyby?
V prvom rade treba zabezpečiť správnu teplotu vody, do ktorej zemiaky dáme.. Očistené a umyté zemiaky vložíme do vriacej vody, nie do studenej Je tiež potrebné pamätať na to, že by mala byť mierne solená.
Zemiaky vďaka ich vhodeniu do horúcej vody nestratia cenné vitamíny a minerály. Zemiaky sú bohatým zdrojom vitamínov skupiny B , vitamínov A, C, K, E a PP, ako aj draslíka, železa, horčíka, mangánu, fosforu a vápnika. Zemiaky po umytí a ošúpaní tiež nesmiete držať vo vode, pretože sa tým vyplavia najdôležitejšie látky. Kuchári vám tiež pripomínajú, aby ste zemiaky varili na strednom ohni, pretože potom sa uvaria rovnomerne.
Zdieľajte túto radu aj s priateľmi!
Leave a Reply