Dbajte na to, aby ste túto časť banánu odložili: Ak ju vyhodíte, urobíte veľkú chybu!

Ak dužina banánu predstavuje pre nás zdroj dôležitých živín pre telo a šupku vyhodíte do koša, potom vedzte, že je to naozaj chyba. V skutočnosti je vhodné ponechať šupku z banánov, pretože je spojená s určitými výhodnými vlastnosťami, čo z nej robí skutočného spojenca pri riešení niektorých bežných problémov.

Prečo by  ste mali banánové šupky odložiť?

Rovnako ako citrónové a pomarančové  šupky, ktoré poskytujú účinnú prírodnú vôňu pre domácnosť, aj banánové šupky majú svoje výhody. Tu je dôvod, prečo by ste ich určite mali  použiť:

  • Sú plné antioxidantov, ktoré neutralizujú voľné radikály. V dôsledku toho sa vaše vlasy stávajú  silnejšími  a zdravšími. Okrem toho sa aj krásne lesknú.
  • Banánové šupky sú tiež skutočným spojencom starostlivosti o pleť. Táto časť banánu pôsobí ako prírodný prostriedok proti vráskam, ale aj ako zosvetľujúci a zvlhčujúci produkt.
  • Ak trpíte uhryznutím hmyzom, ale aj popáleninami, potom môžete postihnutú oblasť  trieť vnútornou stranou banánovej  kôry. Banánová kôra má  antimikrobiálne vlastnosti.

Okrem banánových šupiek  je tiež vhodné ponechať si aj  stonku tohto ovocia. Chceme s vami hovoriť konkrétne o stopke, ktorá predstavuje skutočný zdroj živín pre rastliny.

Ak ju chcete použiť, postupujte podľa týchto krokov:

  • Nakrájajte stopku a osušte ju na slnku  aj s banánovou šupkou;
  • Tieto vysušené časti použite ako hnojivo do pôdy.

To je skutočne vynikajúce hnojivo  vďaka tomu, že obsahuje veľké množstvo vlákniny, vitamínov B a C, ale aj draslíka a horčíka. Aby sa toto hnojivo bolo skutočnou liečbou pre rastliny, odporúča sa použiť  ho dvakrát mesačne.

Zdieľajte tieto rady aj s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*