Toto je veľmi cenná časť každého banána! Ak ju vyhadzujete, robíte chybu…
Ak dužina banánu predstavuje pre nás zdroj dôležitých živín pre telo a šupku vyhodíte do koša, potom vedzte, že je to naozaj chyba. V skutočnosti je vhodné ponechať šupku z banánov, pretože je spojená s určitými výhodnými vlastnosťami, čo z nej robí skutočného spojenca pri riešení niektorých bežných problémov.
Prečo by ste mali banánové šupky odložiť?
Rovnako ako citrónové a pomarančové šupky, ktoré poskytujú účinnú prírodnú vôňu pre domácnosť, aj banánové šupky majú svoje výhody. Tu je dôvod, prečo by ste ich určite mali použiť:
- Sú plné antioxidantov, ktoré neutralizujú voľné radikály. V dôsledku toho sa vaše vlasy stávajú silnejšími a zdravšími. Okrem toho sa aj krásne lesknú.
- Banánové šupky sú tiež skutočným spojencom starostlivosti o pleť. Táto časť banánu pôsobí ako prírodný prostriedok proti vráskam, ale aj ako zosvetľujúci a zvlhčujúci produkt.
- Ak trpíte uhryznutím hmyzom, ale aj popáleninami, potom môžete postihnutú oblasť trieť vnútornou stranou banánovej kôry. Banánová kôra má antimikrobiálne vlastnosti.
Okrem banánových šupiek je tiež vhodné ponechať si aj stonku tohto ovocia. Chceme s vami hovoriť konkrétne o stopke, ktorá predstavuje skutočný zdroj živín pre rastliny.
Ak ju chcete použiť, postupujte podľa týchto krokov:
- Nakrájajte stopku a osušte ju na slnku aj s banánovou šupkou;
- Tieto vysušené časti použite ako hnojivo do pôdy.
To je skutočne vynikajúce hnojivo vďaka tomu, že obsahuje veľké množstvo vlákniny, vitamínov B a C, ale aj draslíka a horčíka. Aby sa toto hnojivo bolo skutočnou liečbou pre rastliny, odporúča sa použiť ho dvakrát mesačne.
Zdieľajte tieto rady aj s priateľmi!
Leave a Reply