Do cuketových placiek nepridávajte múku. O úspechu rozhoduje iná zložka!

Ako pripraviť dokonalé cuketové placky? Pridajte to nich túto zložku…

Cuketové placky sú perfektným snackom pre všetkých, ktorí oceňujú lahodné a ľahko stráviteľné jedlá. Môžu byť ako raňajky, tak aj večere, ale sme si istí, že veľa ľudí ich podáva  na večeru. A nie je na tom nič zlé! Je len jedno „ale“. Takéto palacinky musia byť správne pripravené.

Práve z tohto dôvodu sme sa rozhodli napísať článok, v ktorom dôrazne neodporúčame používať múku na cuketové placky. To, samozrejme, neznamená, že to spôsobí nejaké nezvratné zmeny vo vnímaní chuťových pohárikov, alebo že keď si dáte takéto palacinky, usúdite, že hranolky a pizza sú lepší nápad na večeru. A predsa, oveľa zaujímavejšie riešenie ako múka je v tomto prípade … ovsená kaša. Po prvé: konzistencia bude oveľa príjemnejšia. Po druhé: získame ďalšiu porciu zdraviu prospešných látok.

Cuketové palacinky bez múky

Ingrediencie:

  • 130 g ovsených vločiek,
  • 1 veľká cuketa,
  • 2 vajcia,
  • pol lyžičky oregana,
  • granulovaný cesnak,
  • paprika,
  • po štipke soli a korenia,
  • olej.

Postup:

  1. Umytú cuketu nastrúhame na hrubo. Preložíme  do misky, pridáme  ovsené vločky a necháme asi 10 minút odstáť.
  2. Do takto pripravenej zmesi teraz pridáme koreniny a vajíčka a všetko poriadne premiešame.
  3. Na rozpálenom oleji opečieme cuketové placky z oboch strán. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*