Dokonalá MARINÁDA na kuracie mäso: Budete ju používať celú grilovaciu sezónu!

Táto marináda sa pripraví za 5 minút, samotné mäso za 10–15 minút, no skutočné čaro spočíva v tom, že sa kuracie mäso  marinuje až 8 hodín. Tento krok nemožno vynechať.

Ingrediencie:

  • 1 až 2 lyžice jablčného octu
  • 2 až 3 čajové lyžičky sušených byliniek (tymian, oregano, rozmarín alebo rozdrvený bobkový list)
  • 1 až 2 lyžice horčice (celé semienka alebo dijonská)
  • 1 až 2 čajové lyžičky cesnakového prášku
  • Voliteľne: 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 4 kusy kuracích pŕs bez kosti a kože

Postup:

Do veľkého uzatvárateľného plastového vrecka dajte ocot, bylinky, horčicu, cesnakový prášok a prípadne aj olivový olej.

Vrecko uzavrite a poriadne pretrepte, aby sa suroviny spojili.

Otvorte vrecko, vložte kuracie prsia, opäť uzavrite a dobre premiešajte, aby bolo mäso rovnomerne obalené marinádou.

Nechajte marinovať v chladničke minimálne 8 hodín. Mäso v marináde možno aj zmraziť až na 2 týždne.

Gril rozohrejte a kuracie prsia opekajte približne 4 minúty z každej strany. Alternatívne môžete piecť v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*