Ingrediencie:
- 5 vajec
- 300 g cukru (1 ½ šálky)
- 8 g vanilkového cukru (1 polievková lyžica)
- 150 ml Fanta (⅔ šálky)
- 125 ml rastlinného oleja (½ šálky)
- 350 g polohrubej múky (2 ¾ šálky)
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 3 malé konzervy mandarínok
- 600 g crème fraîche (30 % kyslá smotana, asi 2 ½ šálky)
- 2 balíčky vanilkového cukru (2 polievkové lyžice)
- 600 ml 30 % smotany na šľahanie (asi 2 ½ šálky)
- 16 g stužovač smotany (4 lyžičky)
Postup:
Vajíčka, cukor a vanilkový cukor vyšľaháme do peny. Pomaly primiešame Fantu a rastlinný olej.
V samostatnej miske zmiešame múku s práškom do pečiva a postupne pridávame do tekutej zmesi.
Cesto nalej na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 150°C asi 25 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
Medzitým úplne scedíme mandarínky.
V miske zmiešaj crème fraîche, vanilkový cukor.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom na tuhú šľahačku. Oba krémy opatrne premiešame.
Z vychladnutého korpusu odstránime papier na pečenie, na korpus rovnomerne rozložíme odkvapkané mandarínky a rovnomerne navrstvíme krém. Zarovnáme. Koláč odložíme na asi 2 hodiny do chladničky. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply