Recept mám od priateľky, jej mama pečie takéto dobroty. Už sa teším ako ich zjem 🙂
Ingrediencie:
- 10 dkg práškového cukru,
- 2 vajcia
- 8 dkg masla,
- 1 lyžica medu
- 1 lyžička sódy bikarbóny.
- 30 dkg hladkej múky
Vajcia vymiešame s práškovým cukrom nad parou, pridáme maslo, med a sódu bikarbónu. Vymiešame a pridáme 30 dkg hladkej múky. Vypracujeme hladké cesto a rozdelíme na tri rovnaké časti a na zadnej strane plechu upečieme tri pláty. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 10-12 minút do ružova.
Krém I:
- 1 liter mlieka,
- 2 lyžice múky,
- 2 balenia vanilkového pudingového prášku,
- 2 balenia vanilkového cukru.
- 200g margarínu
- 200g práškového cukru
Múku, pudingový prášok a vanilkový cukor zmiešame s trochou mlieka do hladka. Zvyšok mlieka dáme variť, keď začne vrieť pridáme rozmiešanú pudingovú hmotu a uvaríme hustú kašu Necháme vychladnúť. Margarín vymiešame s práškovým cukrom do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom. Dobre vymiešame.
Krém II:
- 3 dl smotany Hulala.
Smotanu vyšľaháme do tuhej peny.
Poleva:
- 150g tmavá čokoláda
- 2 lyžice oleja
Na ozdobenie:
- 80g biela čokoláda
- 1 lyžica oleja
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s olejom a vymiešame do hladka.
Na spodný plát nanesieme polovicu pudingového kréme, zahladíme. Na to nanesieme polovicu šľahačky a zakryjeme druhým plátom., opäť nanesieme druhú polovicu pudingového krému a zvyšnú šľahačku, položíme posledný plát. Odložíme do chladničky na noc, aby nám platy zmäkli. Na druhý deň polejeme tmavou čokoládovou polevou a ozdobíme bielou čokoládou podľa vlastnej fantázie.
Leave a Reply