Domáce konzervované mäso, má dlhú trvanlivosť, je chutné a dá sa ochutiť podľa vašich predstáv!

Dnes sme vám priniesli recept, v ktorom by sme vám chceli predstaviť tajomstvo domáceho konzervovaného mäsa. Je veľmi ľahké pripraviť ho z akéhokoľvek druhu mäsa, ak sa rozhodneme pre mastnejšie alebo tučnejšie mäso, potom potrebujeme iba koreniny, nemusíme pridávať slaninu. Ak pripravíte konzervované mäso správne, môže sa skladovať dlhú dobu.

Prísady:

  • 5 kg hovädzieho mäsa,
  • 1 kg slaniny,
  • 1 lyžica soli,
  • bobkový list
  • 10 zŕn čierneho korenia,

Príprava:

Nádoby dôkladne umyte. Mäso nakrájajte na väčšie kúsky, duste ho v troche osolenej vody do mäkka. Slaninu nakrájajte na väčšie kúsky a upečte ju. Na dno každého pohára vložte bobkový list a rozdeľte do nich celé čierne korenie, potom naplňte poháre mäsom, striedavo vrstvu mäsa a vrstvu  slaniny. Na vrch pohárov nalejte tuk, aby bolo mäso úplne zakryté. Poháre dobre uzatvoríme.  Do väčšieho hrnca dáme na spodok utierku a uložíme poháre tak, aby sa poháre nedotýkali a aby nepraskli. Do nádoby sa naleje dostatok vody tak, aby dosiahla do troch štvrtín  pohárov a zahrievame na miernom ohni. Necháme mierne vrieť asi jeden a pol hodiny, počítajúc čas, odkedy voda začne vrieť. Nemusí kypieť, stačí keď sa budú robiť jemne bublinky. Potom Odstavíme zo sporáka, vyberieme poháre z hrnca, zakryjeme dekou a necháme vychladnúť. Takéto mäsko nám vydrží niekoľko mesiacov. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*