Počas dvoch hodín by malo cesto zvýšiť svoj objem minimálne dvojnásobne, na povrchu bude mať cesto veľa bublín. Nezabudnite, že pečieme chlieb, ktorý sa pripravuje bez miesenia, takže po dvoch hodinách kysnutia odložíme cesto v miske prikrytej deravou fóliou jednoducho do chladničky, najlepšie na noc.
Na druhý deň môžeme dať chlieb piecť. Ruky si namočíme do múky a vyberieme potrebné množstvo cesta z misky. Na pracovnej doske si cesto vytvarujeme do bochníka, alebo gule a položíme ho na plech vystlaným papierom na pečenie a posypaný múkou. Na plechu necháme cesto odokryté podkysnúť približne 40-60 minút a potom ho bez obáv vložíme do rúry vopred vyhriatej na 235 stupňov. Pečieme na strednej priečke rúry približne 45 minút. Po vybratí necháme chlieb vychladnúť na mriežke.
Ak chcete, aby vám domáci chlebík vydržal dlhšie, ukladajte ho do chladničky. Nevyschne, ale dlhšie si zachová vlhkosť a čerstvosť. V chladničke vám domác chlieb vydrž aj 2 týždne. Prajeme veľa šťastia pri pečení a dobrú chuť!
Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!
zdroj: sovkusom.ru
Leave a Reply