Tento recept na zemiaky patrí u nás medzi Top 5 najlepších receptov aké máme. Neviem prečo sa volajú Egyptské, ale sú to najlepšie zemiaky na svete, odporúčam!
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
500 g mletého mäsa
2 lyžičky oleja
200 ml paradajkovej šťavy alebo 1 malý paradajkový pretlak
2 veľké cibule nakrájané na kolieska
Soľ, korenie
Postup:
Pekáč vymastíme jednou lyžičkou oleja. Olúpané zemiaky nakrájame na tenké kolieska a naukladáme jednu vrstvu do pekáča. Osolíme, okoreníme, na zemiaky rovnomerne poukladáme mäso a zasypeme cibuľou a opäť osolíme a okoreníme. Navrch navrstvíme poslednú vrstvu zemiakov. Zalejeme paradajkovou šťavou alebo pretlakom rozmiešaným vo vode, opäť posoliť, hore ľahko pokvapkať olejom a šup do rúry. Pečieme cca 40 prikryté alobalom pri 200 ° C a ešte asi pol hodinky odkryté, než zemiaky na povrchu zružovie.
Želáme vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept na Egyptské zemiaky aj so svojimi priateľmi, ktorí si tiež radi pochutnajú!
zdroj mimibazar
Leave a Reply