Falošný tvarohový koláč je lahodný a predsa jednoduchý koláč, ktorý sa dá pripraviť aj na slávnostné príležitosti.
Ingrediencie na cesto:
- 25 dkg margarínu,
- 20 dkg kryštálového cukru,
- 5 vaječných žĺtkov,
- štipka soli,
- 40 dkg múky,
- 1 lyžička. prášok do pečiva.
Ingrediencie na krém:
- 2 balenia vanilkového pudingového prášku,
- 8 lyžíc kryštálového cukru,
- 5 dl mlieka,
- 40 dkg kyslej smotany,
- 5 vaječných bielkov,
- nastrúhaná kôra z 1 citróna.
Príprava:
Suroviny na cesto spolu zmiešame, rozdelíme na 2/3 – 1/3 časti. Väčšie cesto natlačíme na pekáč a menšiu časť si odložíme bokom, neskôr ju nastrúhame na vrch koláča
Krém:
Z vanilkového pudingového prášku, 8 lyžíc kryštálového cukru, 5 dl mlieka, uvaríme hustý puding, do ešte teplého pudingu primiešame kyslú smotanu a nastrúhanú kôru z 1 citróna.
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne vmiešame do krému. Vylejeme na cesto na plechu, menšie cestoviny nastrúhame na vrch a dáme piecť na 180 stupňov do ružova asi 30 minút.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply