Falošný tvarohový koláč! Úžasne lahodný a jemný koláč, s ktorým budete mať málo práce…

Falošný tvarohový koláč je lahodný a predsa jednoduchý koláč, ktorý sa dá pripraviť aj na slávnostné príležitosti.

Ingrediencie na cesto:

  • 25 dkg margarínu,
  • 20 dkg kryštálového cukru,
  • 5 vaječných žĺtkov,
  • štipka soli,
  • 40 dkg múky,
  • 1 lyžička. prášok do pečiva.

Ingrediencie na krém:

  • 2 balenia vanilkového pudingového prášku,
  • 8 lyžíc kryštálového cukru,
  • 5 dl mlieka,
  • 40 dkg kyslej smotany,
  • 5 vaječných bielkov,
  • nastrúhaná kôra z 1 citróna.

Príprava:

Suroviny na cesto spolu zmiešame, rozdelíme na 2/3 – 1/3 časti. Väčšie cesto natlačíme na pekáč a menšiu časť si odložíme bokom, neskôr ju  nastrúhame na vrch koláča

Krém:

Z vanilkového pudingového prášku, 8 lyžíc kryštálového cukru, 5 dl mlieka, uvaríme hustý puding, do ešte teplého pudingu primiešame kyslú smotanu a  nastrúhanú  kôru  z 1 citróna.

Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne vmiešame do krému. Vylejeme na cesto na plechu, menšie cestoviny nastrúhame  na vrch a dáme piecť na 180 stupňov do ružova asi 30 minút.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*