Famózna roláda na sviatky, ktorou budete žať úspech! Každý si na ňu pýta recept…

Ak ste aj vy milovníkom rolád, dnes si ukážeme recept na jednu veľmi skvelú roládu, ktorou ohúrite naozaj každého!

Potrebujeme:

  • 3 vaječné bielka
  • štipka soli
  • 100 g práškový cukor
  • 1 čl. kukuričný škrob
  • 70 g mandle plátky
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml smotana na šľahanie
  • 8 g vanilkový cukor
  • 240 g broskyne v náleve

Postup:

Bielka a štipku soli vyšľaháme na sneh. Potom pridáme postupne cukor po menších častiach a vyšľaháme. Nakoniec pridáme lyžičku kukuričného škrobu a vymiešame už len metličkou. Na plech 24×36 dáme papier na pečenie a na to rozotrieme bielkové cesto.

Navrch poukladáme plátky mandlí.

Pečieme 8 minút pri 180 °C a potom ďalších 15 minút pri 160 °C.

Plnka: Mascarpone, smotanu a vanilkový cukor vyšľaháme. Do hotové pridáme na drobno nakrájané broskyne.

reklama

Plnku natrieme na upečený plát tak aby mandle boli na vrchu rolády a zrolujeme. Zrolované odložíme na 2 hodiny do chladničky.

Môžeme podávať! Dobrú chuť!

Videonávod si môžete pozrieť tu:

Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho na Facebooku!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*