Francúzsky krém! Perfektne drží a nepotrebujete smotanu, tvaroh ani mascarpone…
Nižšie je uvedený recept na lahodný francúzsky krém, podmanivý citrónovou príchuťou a nádychom vanilky.
Na jeho prípravu nebudeme potrebovať mascarpone, smotanu ani tvaroh – a napriek tomu krém drží svoj tvar a bude skvelou ozdobou na vaše torty a koláče.
Potrebné ingrediencie:
- 400 g mäkkého masla,
- 80 g vody,
- 200 g cukru,
- 6 žĺtkov,
- 20 g citrónovej šťavy,
- 5 g vanilkového extraktu.
Príprava francúzskeho krému:
Do misky dáme 6 žĺtkov, pridáme lyžičku cukru a dôkladne vymiešame do peny.
Zvyšný cukor dáme variť s vodou vo vodnom kúpeli asi 3 minúty, aby sa cukor úplne rozpustil.
Vo vode rozpustený cukor postupne a pomaly prilievame do predtým vymiešaných žĺtkov. Stále miešame.
Keď žĺtková zmes vychladne, pridáme do nej 400 g mäkkého masla a následne vyšľaháme.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
zdroj: youtube
Leave a Reply