
Ingrediencie:
- 100 g zmäknutého masla/margarínu
- 3 lyžice práškového cukru
- 4 žĺtok
- 2 vanilkové cukry
- 1 lyžica kyslej smotany
- 200 g múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 dl teplej vody
Ovocná vrstva:
- 1,2 kg jabĺk
- 1 vanilkový cukor
- 4 bielka
- 6 lyžíc práškového cukru
Postup:
Zapnite rúru na 180 stupňov.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne za stáleho šľahania pridávame žĺtka a potom ostatné suroviny. Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu asi 10 minút pri 180°C.
Ošúpeme a nastrúhame jablká, pridáme polovicu cukru a vanilkový cukor a dusíme, kým jablká nezmäknú a nepustia šťavu
Bielka s zvyšným cukrom vyšľaháme do tuha.
Plech vyberieme z rúry, na predpečený základ poukladáme udusené jablká, ktoré pustili šťavu, rovnomerne rozložíme. Na jablká rovnomerne rozotrieme tuhý sneh a zarovnáme stierkou. Plech vrátime do rúry, znížime teplotu na 150°C a pečieme asi 30 minút. Necháme vychladnúť. Dobrú chuť!
Leave a Reply