Hrnčekový koláč s vlašskými orechmi a lahodným krémom! Jednoduchý a rýchly recept…

Vynikajúci orechový koláč z hrnčeka! Budete ho chcieť piecť stále…

Krupicový koláč s orechami. Odmerkou je 200 ml pohár. Jednoduchá a rýchla príprava.

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 1 pohár cukru
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 1 pohár oleja
  • 1 pohár mlieka
  • 1 pohár krupice
  • 1 pohár mletých vlašských orechov
  • 1 pohár polohrubej  múky
  • 1 prášok do pečiva

Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme olej a mlieko, Pridáme krupicu, mleté vlašské orechy,  múku a prášok do pečiva.

Pečieme na vymastenom a mukou vysypanom plechu vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25 minút.

Sirup:

  • 2 šálky cukru
  • 2 poháre vody

Vodu a cukor privedieme do varu, varíme asi 2-3 minúty. Horúci koláč zalejeme horúcou vodou.

Krém:

  •  250 ml studeného mlieka
  • 2  baličky šľahačky v prášku
  • trochu mletých vlašských orechov

Do misy nalejeme studené mlieko, pridáme 2 balíčky šľahačky v prášku, vyšľaháme do tuha. Šľahačku rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus.  Vrch posypte  trochou mletých vlašských orechov.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*