HRNČEKOVÝ RECEPT: Čerešňovo-makový koláč od babičky!

Ingrediencie:

  • 2 ks. vajce
  • 1 šálka cukru
  • 100 g  maslo
  • Nastrúhaná kôra z 1 citróna
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 hrnček mletého maku,
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 hrnček mlieka
  • 450 g. vykôstkovaná čerešňa
  • Maslo a múka na vymastenie formy
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
Vajcia, cukor a maslo vymiešame, pridáme mlieko, citrónovú kôru, škoricu, múku, mak a prášok do pečiva, vymiešame do hladka.
 Na záver pridáme čerešne. Pečieme na vymastenej a múkou vysypanej panvici. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút. Urobíme si test ihlou. koláč necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho aj s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*