Ihneď mäkké medovníčky! Vymiesiť suroviny, nechať cesto trochu odpočinúť a môžete piecť…

Medovníčky sa dajú pripraviť na nespočetné množstvo spôsobov, no toto je najlepšia variácia. Dlho som hľadala medzi receptami na medovníky, kým som našla perfektnú variáciu, ktorá má úžasný úspech.

Ingrediencie

  • 60 dkg hladkej múky,
  • 30 dkg práškového cukru,
  • 1 dl tekutého medu,
  • 15 dkg margarínu,
  • 3 vajcia,
  • 1 čajová lyžička kakaa,
  • 1 moka lyžica škorice,
  • 6 rozdrvených klinčekov,
  • 1 prášok do pečiva do perníka.

Príprava

Zmiešame hladkú múku, práškový cukor, kakao, škoricu, klinčeky, perníkový prášok do pečiva pridáme 3 vajcia, med a margarín. Vymiesime hladké cesto a odložíme na 2 hodiny do chladničky.

Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme vo vyhriatej rúre, na plechu na papieri na pečenie, pri 200°C asi 5-6 minút.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*