Vždy, keď je to možné, rád ozvláštnim tento dezert. Krásny a chutný nápad aj na Vianoce!
Ingrediencie
- 560 g múky,
- 200 g mletých vlašských orechov,
- 200 g práškového cukru,
- 400 g masla,
- štipka soli,
- mletá škorica podľa chuti
Poleva:
- 200 g tmavá čokoláda
- 100 g biela čokoláda
- olej
Postup
Všetky ingrediencie vymiešame na hladké cesto, zabalíme do fólie a odložíme na 10 minút do chladničky. Rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme kolieska. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 10 minút. Po vychladnutí kolieska zlepte džemom podľa vlastného výberu a polejte rozpustenou čokoládou. Ozdobte podľa želania.
Tmavú čokoládu a 2 PL oleja rozpustíme vo vodnom kúpeli, vymiešame do leskla.
Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, vymiešame.
Zlepené kolieska namáčame do tmavej čokolády, ozdobíme bielou čokoládou podľa vlastnej fantázie. Necháme stuhnúť.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply